Eliza Brandt : 6 Newspaper Articles Swedish only

wpd0d2acfd.png

<< Home

wp5533b116.gif

Web Design: © Copyright, Eliza Brandt

 

Nacka kommun kulturnyheter (The City of Nacka´s Cultural News)  Dec 21st  2012

wp5533b116.gif
wp5533b116.gif

Festligt när nytt kulturhus invigdes


K-SPANING En kavalkad av såväl professionella artister som amatörer invigde scenen på Älta Kulturknut vid en festlig tillställning den 23 september. Istället för att klippa bandet fick kommunstyrelsens ordförande knyta en symbolisk knut.

 

Den här kvällen hade Älta Kulturförening satt ihop ett program av det bästa Älta kan erbjuda och lite till. Nästan alla som uppträdde på invigningen av Älta Kulturknut har någon sorts anknytning till området. De flesta är uppväxta eller bosatta i Älta och flera är engagerade i kulturföreningen. Artisterna bjöd på blandad underhållning i  form av dans, opera, jazz, folkmusik, klassiskt, sång, humor och slagverk.

 

Publiken bestod av 200 särskilt inbjudna gäster från föreningar i Älta, verksamheterna i centrumanläggningen, representanter från Nacka kommun och Wallenstam samt nuvarande och tidigare medlemmar i Älta kulturförening. I pausen genomfördes en ceremoni då kommunstyrelsens ordförande Erik Langby fick knyta en knut, istället för att klipppa bandet, och ett konstverk av Eliza Brandt avtäcktes. Konstverket ska hänga i Älta Kulturknuts foajé och har bekostats av Nacka kommun.

wpa2ce7601_0f.jpg

Eliza Brandt and Lena Dahlstedt, Mayor of city of Nacka, in front of the triptych ”Create!”

wp95d2ecbf_0f.jpg

Publikhav i foajén.

wp7047eade.jpg

Concert pianist Ann-Mari Fröier